Negen tips voor het maken van de mooiste trouwalbums

Door Albelli op 29 juni 2023

Maken jullie je klaar om elkaar het jawoord te geven, of is de grote dag net geweest? Kijk terug op een perfecte bruiloft met het perfecte fotoboek van albelli. Hier zijn negen tips om je te helpen om creatief aan de slag te gaan met jullie perfecte trouwalbum .

Pas getrouwde stelletjes en iedereen die op het punt staat naar het altaar te lopen, dit is iets voor jullie. We hebben negen eenvoudige tips om je te helpen het meest fantastische albelli trouwalbum te maken, zodat je één van de mooiste momenten van je leven kunt vieren. En ook als je net getuige of bruidsmeisje bent geweest, kun je wat creatieve ideeën van ons gebruiken over hoe je een geweldig trouwalbum kunt maken voor het gelukkig getrouwde stel dat je kent.

Het maken van het mooiste trouwalbum ooit klinkt als een enorme klus, maar het is juist heel eenvoudig om te doen. Je kunt je fotoboek helemaal zelf maken met onze online en te downloaden fotoprogramma’s, of je kunt één van onze schitterende vooraf ontworpen fotoboeken persoonlijk maken.  En als je een paar van onze supertips voor het ordenen van foto’s opvolgt voordat je begint, kun je het hele proces nog makkelijker maken.

Maar voordat je begint met het beheren van je fotobestanden, zijn hier een paar creatieve ideeën om inspiratie op te doen.

1. Kies een trouwalbum dat bij jullie past

Er is niet één bruiloftstijl die bij iedereen past. Hetzelfde geldt voor trouwalbums; er is een reeks indelingen en formaten beschikbaar die passen bij verschillende smaken en doeleinden. Je kunt een klein vierkanten fotoboek gebruiken om kleine souvenirs voor je bruiloftsgasten te maken. Een groot staand fotoboek werkt perfect voor geposeerde foto’s van alleen het echtpaar. En een extra groot liggend trouwalbum is een schitterende blikvanger voor op de salontafel in je woonkamer.

2. Creatieve hulp nodig? Gebruik een themaboek

Heb je wel eens van die dagen dat je je super creatief voelt en niet kunt wachten om aan een nieuw project te beginnen en dat je dat gevoel een volgende dag weer een beetje kwijt bent? Voor die dagen dat je wel een beetje extra inspiratie kunt gebruiken, kun je één van onze vooraf ontworpen trouwalbums proberen. Er is keuze uit een reeks ontwerpen, zodat je de juiste stijl kunt uitzoeken die bij de algemene look van jullie grote dag past. Als je nog in de planningsfase van je bruiloft zit en alles consistent wilt houden, kun je zelfs de uitnodigingen en het trouwalbum in hetzelfde thema ontwerpen.

Bekijk onze ontwerpen om te zien welk boek bij jouw stijl past en welke bijpassende kaarten hebben. Je kunt ook zien hoe gemakkelijk het is om een themaboek aan te passen in deze eenvoudige stap-voor-stap handleiding.

3. De juiste kaft kan het verschil maken

We weten dat je een boek niet moet beoordelen op zijn omslag, maar de juiste kaft kan veel zeggen over de inhoud. Om het verhaal van jullie trouwdag op een hoog niveau te beginnen, kies je voor een kaft die het recht doet. Als je gaat voor een traditionele uitstraling – misschien was jullie bruiloft in een gezellig kerkje, of haalden jullie alles uit de kast met een kasteel – dan is een kaft van imitatieleer een mooie manier om je album te beginnen.

Om een glamour-thema door te laten lopen van de receptie tot je foto’s, kan een foto op een harde kaft je helpen om de stijl te creëren van een modeblad voor op de salontafel. De foto op zachte kaft optie heeft ook die magazine-uitstraling en je kunt je favoriete foto voorop in het midden plaatsen. Het is lichtgewicht zodat je er gemakkelijk doorheen kunt bladeren.

4. Gebruik pagina-indelingen die bij de stijl van je fotograaf passen

Er zijn zoveel pagina-indelingen voor fotoboeken om uit te kiezen, maar om je te helpen de keuze te beperken, moet je denken aan de stijl van de foto’s die je fotograaf op de grote dag heeft gemaakt. Grote groepsfoto’s of foto’s van jou en je geliefde in een schitterend landschap zien er het mooiste uit op twee doorlopende pagina’s bijvoorbeeld. Dit werkt nog beter in een premium platliggend boek, omdat foto’s hierin naadloos doorlopen over twee pagina’s, zonder dat de vouw op de pagina de foto onderbreekt. Aan de andere kant zijn indelingen voor meerdere foto’s juist ideaal voor foto’s van kleine details, zoals een close-up van het bruidsboeket of de trouwringen.

5. Kies achtergrondkleuren die passen bij de kleuren van jullie bruiloft

Onze fotoboekprogramma’s bieden je tal van verschillende opties om mee te werken, zoals clipart en achtergrondkleuren. De achtergrondkleuren zijn een geweldige manier om je kleurenschema door te laten lopen van de bloemstukken, de tafeldecoraties tot je trouwalbum. Ons kleurenpalet is erg gevarieerd, dus je vindt gegarandeerd de juiste tint.

6. Maak persoonlijke fotoboeken voor het huwelijksgezelschap

Je huwelijksgezelschap – je weet wel, de Vips zoals de bruidsmeisjes, getuigen of bruidsjonkers – maakt een belangrijk deel uit van jullie grote dag. Naast het feit dat ze er zijn om je te ondersteunen, doen ze vaak achter de schermen van alles om ervoor te zorgen dat de dag zonder problemen verloopt. Waarom doe je ze geen persoonlijk fotoboek cadeau om ze te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan? Je kunt foto’s toevoegen van iedereen die zich klaar maakt, foto’s van de belangrijke toespraken en misschien zelfs foto’s van jullie vrijgezellenfeesten.

7. Voeg herinneringen van de bruiloft toe

Je stopt zoveel werk in de kleine details van de grote dag, dus waarom gebruik je ze niet in je trouwalbum? Je kunt alles inscannen, van de uitnodigingen tot de naambordjes en zelfs de mooiste onderdelen van het boeket.

Als je een paar goede tips voor scannen als een pro nodig hebt, bekijk dan deze eenvoudige handleiding.

8. Kies de perfecte titel voor je trouwalbum

Net zoals de kaft, zet de juiste titel de toon voor de rest van je fotoboek. Voor een bruiloft in traditionele stijl kun je fragmenten uit de geloften gebruiken voor de titel. Je kunt het ook eenvoudig houden en alleen jullie namen en de datum op de voorkant zetten. Als alternatief kun je een songtekst of een citaat die voor jullie beiden iets betekent gebruiken als titel van het album.

9. Wissel professionele foto’s af met foto’s die de gasten hebben gemaakt

 

Professionele trouwfoto’s zijn altijd fantastisch, maar je gasten maken ook vaak mooie spontane foto’s. Waarom combineer je ze niet om verschillende perspectieven van de bruiloft te laten zien? Omdat je veel van de tijd aan het rondlopen en aan het kletsen bent met de gasten op je bruiloft, kan dit ook een leuke manier zijn om momenten terug te zien die je hebt gemist.

Als je besluit een mix van professionele foto’s en foto’s van je vrienden te gebruiken, waarom probeer je dan onze Smart Assistant niet om je fotoboek mee te maken? Het helpt je om in een oogwenk een fotoboek samen te stellen. Je kunt hier meer lezen over hoe het werkt. 

De bruiloft is jullie dag en een trouwalbum moet daar ook een weerspiegeling van zijn. Stop er al je persoonlijkheid en de momenten die het bijzonder maakten in. Zo maak je het mooiste trouwalbum dat je voor altijd zult koesteren.

Bekijk voor meer unieke bruiloft-ideeën deze blog over hoe je de grote dag extra speciaal voor jullie kunt maken.

Ken je iemand die binnenkort in het huwelijksbootje stapt? Deel dan deze blog op sociale media om diegene een aantal toptips voor trouwalbums te geven.

Creëer nu