In een wereld vol Pinterest-bruiloften kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet omdat er zoveel fantastische en leuke bruiloft ideeën zijn. We denken dat een thema een goed begin is. Als je de grote dag aan het plannen bent, heb je er waarschijnlijk al één in gedachten. Of het nu modern, klassiek, vintage of casual is, een idee hebben is altijd goed. Voor de logistieke kant van een bruiloft is een goede planning nodig. Let ook altijd op de kleinste details. Om je te helpen met het plannen van je trouwfeest hebben we de ultieme gids samengesteld voor bruiden die een unieke bruiloft willen. Ontdek hier de ultieme tips over het organiseren van een bruiloft, van de locatie tot de bedankjes op je bruiloft.

De voorbereidingen

Je droombruiloft hoeft geen fortuin te kosten, maar het is belangrijk om een budget in gedachten te houden voordat je begint met plannen. Zodra je een budget en datum hebt vastgesteld, kun je een begin maken met offertes aanvragen van locaties, cateraars en live bands.

Tip: ‘Ja ik wil’ zeggen op een zaterdag in juli betekent dat je vaak een hogere prijs betaalt. Kies voor een doordeweekse ceremonie of trouw buiten het hoogseizoen om meer uit je budget te halen.

Tip: Vergeet de traditionele bruidstaart en probeer in plaats daarvan een dessertbar om je gasten heerlijk eten voor te schotelen tegen een voordelige prijs.

De uitnodigingen en wat je erop schrijft

Het kan lastig zijn om te beslissen hoe je huwelijksuitnodigingen eruit gaan zien en wat voor tekst je op je trouwkaarten moet zetten. Het is leuk om een samenhangend thema te hebben, van je ‘save the date’-kaarten tot het overkoepelend thema van je bruiloft.

Tip: Ontwerp je ‘save the date’-kaarten, uitnodigingen en bedankjes in hetzelfde thema. Bijpassende bruiloftsets zijn perfect voor elke soort trouwerij.

Tip: Gebruik een foto van jou en je partner om de trouwkaarten te maken en een persoonlijk tintje te geven.

Tip: Wat voor tekst schrijf je op een trouwkaart? Huwelijksuitnodigingen zijn leuk om creatief aan te pakken, maar ook weer niet te natuurlijk. Natuurlijk moet alle belangrijke informatie erop staan, zoals de locatie, datum en tijd. Maar wees niet bang om er op het einde een leuk of grappig berichtje op te zetten dat echt past bij jullie als stel. En vergeet niet te vragen of je gasten willen laten weten of ze komen en eventueel hun dieetwensen willen doorgeven.

De bruilofts- en tafeldecoraties

Je hoeft je niet aan de tradities te houden. Jullie trouwdag is een blanco doek dat je kunt vullen met bijzondere momenten en alles waar jullie van houden. Wij zijn natuurlijk dol op thema’s met liefdesfoto’s, want die geven een uniek persoonlijk tintje. Met deze ideeën voor tafeldecoraties en trouwdecoraties haal je alles uit je trouwlocatie en creëer je een sfeer waar je gasten nog jaren van zullen nagenieten. De aankleding van je bruiloft wordt zo pas echt uniek

Tip: Maak je naamkaartjes voor de tafel met retro foto’s. Blader door foto’s van de gasten en kies je favorieten om mooi te presenteren. Je kunt zelfs de foto’s labelen met grappige titels, zoals ‘de eerste op de dansvloer.’ Vintage bruiden vinden dit vast een geweldig idee.

Tip: Maak een fotoboek met foto’s van de gasten. Vraag je vrienden en familie om een foto voor de bruiloft en maak dan zelf het boek… Leg het op locatie binnen op een tafel zodat mensen er iets in kunnen schrijven. Perfect voor een moderne bruiloft.

Tip: De perfecte wedding aankleding: hang een aantal fotoafdrukken op locatie en maak er een fotoslinger of fotohanger van die de gasten kunnen bekijken en die je zelf als aandenken kunt bewaren.

Tip: Voor rustieke bruiloften buiten kun je de plattelandsvibe meenemen en houten wanddecoratie als wegwijzer gebruiken. Super origineel als versiering van jouw bruiloft!

Tip: Rol een aantal fotoafdrukken op en doe ze in glazen, eventueel met waxinelichtjes hier en daar voor een mooi effect. Zo geef je je tafels een rustieke en tegelijk ook persoonlijke sfeer.

Tip: Je heb een plek nodig om alle cadeaus te bewaren, dus houd een tafel vrij en maak een bordje op je favoriete materiaal wanddecoratie dat je op de tafel kunt zetten zodat mensen weten waar ze hun geschenken kunnen neerzetten. Iets eenvoudigs als ‘kaarten en cadeaus voor het bruidspaar’ werkt goed.

Tip: Mooie tafeldecoratie voor je bruiloft mag natuurlijk niet ontbreken. Druk je menu’s af op kaarten en pas ze helemaal aan jouw persoonlijke smaak aan. Bloemen zijn perfect voor klassieke huwelijken, terwijl felle kleuren goed passen bij een locatie aan zee.

De attenties en bedankjes

Geef je bruiloftsthema extra aandacht met orignele attenties, bedankjes en trouwfeestcadeaus. Een bruiloft organiseren is altijd veel werk en meestal helpen er veel mensen mee. Laat zien hoe blij je daarmee bent met attente persoonlijke cadeaus.

Tip: Neem een aantal doorzichtig glazen potten en rol een fotoafdruk van het paar op met wat snoepjes erin. Een persoonlijk en goedkoop bedankje dat heel makkelijk zelf te maken is.

Tip: Maak persoonlijke mokken voor alle gasten en zet ze op de tafels. De voorletters van de bruid en bruidegom en de datum erop is eenvoudig maar effectief.

Tip: Maak fotoboeken voor de bruidsmeisjes en bruidsjonkers als bedankjes na de grote dag om ze te laten zien hoe dankbaar je bent voor hun hulp. Doe er foto’s in van voor en tijdens de bruiloft.

Tip: Stuur bedankkaartjes naar alle gasten met je favoriete foto van de grote dag. Zet er een handgeschreven tekst op om hen op een persoonlijke manier te bedanken.

Met al deze trouw ideeën en bruiloft inspiratie kun je vast niet wachten om zelf te beginnen met plannen. Welk thema je uiteindelijk ook kiest en welke decoraties je ook maakt, we zouden het heel leuk vinden om de resultaten te zien. Deel jouw trouwfoto’s met ons op albelli-producten met de hashtag #mijnalbelli zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt. Je kun ook de #mijnalbelli galerij bekijken als je meer inspiratie nodig hebt.

Reacties