muur met graffiti

Straatfotografie is een heel leuke manier om creatief te zijn met gezichtspunten, belichting en mensen. Het is niet zo makkelijk te definiëren, maar gaat vooral over het vastleggen van het dagelijks leven en onverwachte momenten. De interessantste en krachtigste beelden hebben vaak een niet zo bekend onderwerp en worden gemaakt op straat.

Het hoeft echter niet per se op straat te zijn. Je kunt ook goede straatfoto’s maken op plekken als het vliegveld, de supermarkt, het strand of in het openbaar vervoer. Er hoeft ook niet per se een persoon op te staan, hoewel dat bij de beste straatfotografie meestal wel het geval is.

Of je nu een wandeling maakt in een bekende buurt of over de stoepen stapt in een gloednieuwe stad, ga eropuit en maak je foto’s. We hebben een aantal tips voor hoe je de beste foto’s maakt in de stad dus neem eens een kijkje als je wat ideeën kunt gebruiken. Wat voor foto’s je ook maakt, deel ze daarna met #fotomomentvandemaand en #albelli op Facebook, Twitter en Instagram.

En bekijk ondertussen een paar straatfoto’s ter inspiratie:

fiets voor schutting

Alledaagse voorwerpen kunnen er opvallend uitzien tegen de juiste achtergrond

 

portret van meisje

Portretten van dichtbij maken vaak veel indruk

 

trap tussen gebouwen

Spelen met gezichtspunten en weerspiegeling geeft boeiende resultaten

 

vijver met fontein

Onze huisfotografe Paula maakte deze foto terwijl ze in Keulen was.

Cool, hè? Waarom maak je niet een opvallende wanddecoratie van je lievelingsfoto om in huis op te hangen?

Reacties