vtwonen blog wanddecoratie albelli

Van onze klanten horen wij regelmatig dat ze het lastig vinden om een wanddecoratie aan te schaffen. Vragen als: “welk materiaal en welk formaat moet ik kiezen?” en “welke foto moet ik laten afdrukken?” komen geregeld voorbij. In het tv programma van vtwonen “Weer verliefd op je huis” geven stylisten elke week advies wat je allemaal met onze wanddecoratie kan doen. Een aantal tips hebben we hier verzameld. Zo maken we het jou weer wat makkelijker voor als jij je eigen wanddecoratie gaat bestellen.

Een persoonlijke foto, kunst, print, spreuken of toch stock fotografie?

Wat kies jij? Een wanddecoratie hoeft niet persé een persoonlijke foto te zijn, maar kan ook een mooie spreuk zijn die je ooit ergens bent tegenkomen of een foto gemaakt door een professionele fotograaf (stockfoto) die perfect past bij je interieur. Je kunt zelfs kiezen voor een mooie print. In aflevering 2 van dit seizoen vtwonen knapt stylist Marianne het huis op van een Turks gezin. Zij kiest hierbij voor een compositie van afbeeldingen van tegeltjes uit een Turks paleis aan de groene muur om zo de kleuren wat te breken en een mooie connectie te maken met Turkije.

Wanddecoratie vtwonen print

Een andere leuke tip is het afdrukken van een kunstwerk voor aan de muur. Je kunt bijvoorbeeld in het digitale archief van het Rijksmuseum je favoriete kunstwerk kiezen. Deze kun je downloaden vanaf het archief en dan in ons programma uploaden zodat hij wordt afgedrukt op canvas, aluminium, plexiglas of forex.

Een collage aan de muur

Wie zegt dat je maar één wanddecoratie kan ophangen aan de muur en dat je jezelf moet beperken tot één materiaal? Een collage van verschillende wanddecoraties geeft je de mogelijkheid verschillende momenten uit te lichten en verschillende stijlen te combineren. Zo combineerde vtwonen stylist Esther drie verschillende materialen voor een echte stoere, industriële stijl en combineerde ze stockfotografie met persoonlijke foto’s. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan het onderstaande filmpje

Positionering van de wanddecoraties

De plek waar je jouw wanddecoratie ophangt is essentieel. In een eerdere blog gaven we je al een aantal leuke tips en ideeën voor het ophangen van jouw wanddecoratie. Maar wist je ook dat een wanddecoratie gebruikt kan worden om een lange ruimte op te breken? Stylist Frans laat dat heel mooi zien in aflevering 1. Hierbij wordt de lange, moeilijk in te richten huiskamer opgebroken door onder andere het ophangen van wanddecoratie. Kijk zelf, het resultaat mag er naar ons idee zeker wezen:

Wanddecoratie in een lange ruimte

Heb jij nog andere ideeën om je huis persoonlijk te maken? Deel ze met ons in de reacties hieronder of laat een berichtje achter op Facebook, Twitter of Instagram met #albelli.

Kun je geen genoeg krijgen van al deze ideeën? Kijk dan aanstaande zondag om 19:30u weer op SBS6 naar ‘Weer verliefd op je huis’.

Reacties