Uitnodigingen
maken

Maak uitnodigingen voor iedere gelegenheid

Een verjaardag, bruiloft, housewarmingparty of zomaar een feestje? De leukste uitnodigingen maak je zelf, met je eigen foto en tekst. Kies een van onze ontwerpen – we hebben ze voor elke gelegenheid –, of begin met een blanco kaart en ontwerp je uitnodiging helemaal zelf.

Met ons intuïtieve fotoprogramma kun je uitnodigingen maken en bestellen waar en wanneer je maar wilt, op ieder apparaat. Onze uitnodigingen zijn verkrijgbaar op twee soorten kwaliteitspapier in zowel matte als glanzende uitvoering.

Al onze uitnodigingen worden geleverd in sets van 10 stuks met gratis witte enveloppen.

Kies je uitnodiging. We hebben 3 kaartsoorten:

 • Fotoafdruk als uitnodiging.
 • Enkele fotokaart.
 • Dubbele fotokaart.

Bekijk de voorbeelden

Om je te inspireren geven we kan je hieronder alvast wat inspiratie. Wil je meer voorbeelden, bekijk dan onze uitnodigingen pagina. Je ziet dat met ons opmaakprogramma van alles mogelijk is. Wat spreekt jou aan? Wordt jouw uitnodiging deftig klassiek, creatief en speels of strak en stijlvol?

Ga aan de slag met het opmaakprogramma

Heb je al een idee hoe je jouw uitnodiging wilt maken? Dan kun je gaan spelen met de mogelijkheden van het opmaakprogramma. Het programma is ontzettend intuïtief, iedereen kan er mee overweg. Je eigen uitnodiging ontwerpen doe je in een paar simpele stappen:

 • Kies je thema
 • Of ontwerp je eigen uitnodiging vanaf blanco
 • Upload je foto
 • Kies de achtergond
 • Probeer de kaders
 • Speel met clipart
 • Voeg je persoonlijke tekst toe

Maak je uitnodiging

Uitnodiging feestje

Een verjaardagsfeestje, een bruiloftsfeestje, een jubileumfeestje; voor iedere feestgelegenheid kan je bij albelli terecht om je uitnodigingen te maken.

Zoek tussen al je foto’s of zoek een leuke afbeelding en gebruik die ene leuke foto om jouw persoonlijke uitnodigingen te maken. Je kan de uitnodigingen voor je feestje verder opleuken met onze cliparts, achtergronden en meer. Je ontvang gratis enveloppen bij de feestuitnodigingen, dus wees voorbereid op een avondje adressen schrijven.

Maak je feestuitnodigingen

Tips en ideeën voor uitnodigingen bruiloft

Een uitnodiging voor een bruiloft moet natuurlijk iets bijzonders zijn. In een stijl die bij jullie allebei past en het liefst met een mooie, grappige of romantische foto van jullie samen. Kies uit meer dan tien verschillende ontwerpen voor bruiloftsuitnodigingen, van moderne tot traditionele stijlen. Elk ontwerp brengt je foto naar voren, zodat jouw bruiloftsuitnodigingen onvergetelijk worden. Net als met feestuitnodigingen en communie-uitnodigingen kun je ook bruiloftsuitnodigingen maken op basis van een blanco ontwerp. Een paar dingen om aan te denken:

 • ✅ Stuur de uitnodigingen voor jouw bruiloft ruim op tijd. Bij albelli kan je ook ‘save the date’ uitnodigingen maken.
 • ✅ Bestel er wat meer dan je denkt nodig te hebben. Je komt er altijd achter dat je iemand vergeten bent, en misschien maak je een schrijffout op een van de enveloppen.
 • ✅ Bevat je trouwkaart alle informatie die je gasten nodig hebben? Vergeet bijvoorbeeld de routebeschrijving niet.
 • ✅ Denk ook al aan de bedankkaartjes, misschien kun je ze alvast mee laten drukken in dezelfde stijl als de uitnodiging.

Maak je bruiloftsuitnodiging

Tips en ideeën voor jouw verjaardagsuitnodiging

Een uitnodiging voor een verjaardag vraagt om een foto van de jarige. Dat hoeft geen recente foto te zijn, een foto van papa als peuter is namelijk ook ontzettend leuk!

Zoals voor alle uitnodigingen geldt: zorg dat de informatie compleet is. Een checklist:

 • ✅ Je naam en contactgegevens
 • ✅ De reden voor het feestje
 • ✅ De datum, plaats en tijd
 • ✅ En de vraag voor een bevestiging

Een hoofdstuk apart zijn uitnodigingen voor kinderfeestjes. Vaak wordt aan een verjaardagsparty een thema verbonden: spelletjes, een ontdekkingstocht, een piratenfeestje of samen naar Ice Age in de bioscoop… Met een uitnodiging in de sfeer van het thema breng je de jonge gasten al helemaal in de stemming.

Maak je verjaardagsuitnodiging

Tips en ideeën voor een housewarming uitnodiging

Uitnodigingen sturen voor een feestje in je nieuwe woning is een altijd goede stimulans om ook die laatste dozen uit te pakken en de laatste dingen een likje verf te geven.

Vermeld op de kaart zowel je oude als je nieuwe adres en vergeet niet een routebeschrijving op te nemen naar je nieuwe huis. Een paar ideeën voor de foto:

 • Jullie tussen de verhuisdozen
 • Het oude huis nadat het was leeggehaald
 • Klussen in het nieuwe huis
 • Een sfeervolle foto van de omgeving, als je naar een nieuwe plaats of wijk verhuist

Op een housewarming party komen de gasten vaak met decoraties voor het nieuwe huis aandragen. Als je speciale wensen hebt – of bepaalde dingen absoluut niet in je woonleven wilt hebben – mag je dat gerust op een subtiele manier en met een beetje humor op de uitnodiging laten weten.

Maak je housewarming uitnodiging

Baby uitnodigingen

Babyborrel

Wil je de kraamvisite in één keer over de vloer hebben (behalve naaste familie en goede vrienden, natuurlijk), dan is een babyborrel dé oplossing. Die wordt meestal vanaf een week of vier na de bevalling gehouden, als de moeder weer wat is opgeknapt. Een stralende foto van de nieuwgeborene of van het hele gezin hoort natuurlijk op de voorkant. Heb je ideeën over cadeautjes, dan kun je wat suggesties doen. Mensen vinden het vaak prettig als ze een beetje op weg worden geholpen voor een kraamcadeau.

Babyshower

Een gebruik dat uit Amerika is overgewaaid en ook bij ons steeds meer gebruikelijk is, is de babyshower. Dat is een feestje dat om de aanstaande moeder te verrassen en te verwennen. Samen met familie en goede vrienden beleef je een paar ontspannen uurtjes, gewoonlijk tijdens de 5e of 6e maand van de zwangerschap. Zwangerschap is natuurlijk het hoofdthema van gesprek op een babyshower. Met de foto op de uitnodiging kun je ‘nieuw leven’ op allerlei mooie manieren symboliseren.

Maak je baby uitnodigingen

Communie-uitnodigingen

Als je communie-uitnodigingen maakt, kan je kiezen uit onze vele ontwerpen voor communiekaarten die perfect bruikbaar zijn voor zowel communie-uitnodigingen als voor bedankkaarten. Net als met onze andere kaarten kun je ook met een blanco ontwerp beginnen en volledig unieke communie-uitnodigingen maken.

Maak je communie-uitnodigingen

Jubileumuitnodigingen

Een zilveren huwelijksfeest, tienjarig bestaan van het bedrijf en andere herdenkingsmomenten roepen vaak nostalgische gevoelens op: ‘Weet je nog…’

Met de uitnodiging kun je daarop inspelen. Bijvoorbeeld met de officiële trouwfoto van een kwart eeuw geleden, of met een foto van dat eerste piepkleine kantoortje. Een mooie gelegenheid om eens je oude fotoboeken door te bladeren, op zoek naar die ene opname die het gevoel helemaal overbrengt.

Maak je jubileumuitnodigingen

Kaarten voor elke gelegenheid

Behalve uitnodigingen kun je bij albelli ook je eigen ansichtkaarten, geboortekaartjes, kerstkaarten en andere wenskaarten maken. Allemaal even simpel en leuk om te doen met ons kaartenprogramma. Van wenskaarten voor elke gelegenheid vind je volop voorbeelden in onze inspirerende kaartengalerij.

Veel plezier met het maken van je uitnodigingen of andere kaarten!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 

Title

Set van 10 kaarten inclusief witte enveloppen

Kies oriëntatie:
Kies een kaartsoort:
 
 • Vanaf
   
 • Vanaf
   
 • Vanaf
   
Formaat:

10x10 cm of 15x15 cm 10x15 cm of 13x19 cm 15x10 cm of 19x13 cm 10x10 cm of 15x15 cm 10x15 cm of 13x19 cm 15x10 cm of 19x13 cm 10x10 cm of 15x15 cm 10x15 cm of 13x19 cm 15x10 cm of 19x13 cm

Maak je kaart

Om wenskaarten te kunnen maken heb je Flash nodig

Levertijd: 4 werkdagen

Let op, bij een fotoafdruk als kaart is de achterkant niet beschrijfbaar.

×
Update je browser hier

We hebben Albelli.nl gebouwd met de nieuwste technologie. Hierdoor is de website sneller en gemakkelijker te gebruiken. Helaas ondersteunt de versie van je browser deze technologieën niet. (download Google Chrome)