We weten dat het gaat om de binnenkant, maar wij vinden dat de buitenkant ook heel belangrijk is. Daarom hebben we zeven creatieve manieren bedacht om je kerstcadeaus in te pakken. Zo zien ze er zo mooi uit dat je ze bijna niet wilt openmaken. (Bijna).

Als je nog niks hebt om in te pakken, neem dan een kijkje bij onze fotoproducten en maak een cadeau dat je heel graag wilt geven. Of bekijk onze blog waar je vele creatieve tips en inspiratie voor unieke cadeaus vindt die gegarandeerd in de smaak zullen vallen.

1 – Fotolabels

Gebruik een afgedrukte foto van de ontvanger van het cadeau in plaats van een traditioneel cadeaulabel. Dat is een leuke manier om het cadeau persoonlijk te maken en is veel leuker dan gewoon pen en papier.

Dit heb je nodig: afdrukken van foto’s, inpakpapier

2 – Maak een winter wonderland

Maak een winter wonderland van je cadeaus met een paar eenvoudige extraatjes. jm wat imitatiesneeuw op je inpakpapier en voeg miniatuur figuurtjes als een sneeuwpop, kerstman of slee toe. Dit idee is perfect om je fantasie de vrije loop te laten, dus voeg alles wat jij denkt dat feestelijk is toe aan je creatie.

Benodigdheden: inpakpapier, schaar, cellofaan, imitatiesneeuw of watten, kleine kerstboompjes, verschillende kerstdecoraties

cadeau-inpakideeën-winter-wonderland-materialen

3 – Het is allemaal natuurlijk

Natuurlijke elementen zoals dennenappels en bloemen geven je cadeau een prachtig accent. Gebruik ze in plaats van de traditionele linten en strikken voor een rustiek tintje.

inpakideeen-natuurlijk-1

Dit heb je nodig: inpakpapier, dennenappels of bloemen

inpakideeen-natuurlijk-2

4 – Nog iets meer

Maak een hoesje van inpakpapier voor op je cadeau en stop er iets kleins in. Wij vinden het leuk om er wat snoepjes in te verstoppen.

inpakideeen-envelop-1

Dit heb je nodig: inpakpapier, snoepjes of een ander klein cadeautje

inpakideeen-envelop-2

5 – Om je vingers bij af te likken

Laat je inspireren door bekende kerstgerechten en maak hier een eigenzinnige cadeauverpakking van. Om het jezelf niet al te moeilijk te maken kun je kiezen voor een kerststol. Gebruik bruin inpakpapier en pak hier het cadeau mee in. Knip vervolgens glazuur druppels uit wit inpakpapier en plaats dit op de bovenkant van de cadeauverpakking. Maak het af met een stukje maretak of hulst.

benodigdheden: Verschillende soorten inpakpapier, maretak of hulst, cellofaan, schaar

6 – Tijd om te vouwen

Maak strikken en decoratie van origami voor een kunstzinnig tintje aan je cadeaus. Je kunt ook cadeaudozen van origami maken, dat is makkelijker dan je denkt.

inpakideeen-origami-1

Dit heb je nodig: gekleurd papier, inpakpapier

inpakideeen-origami-2

7 – Speel open kaart

Een oude kaart van een plek waar je samen bent geweest is perfect voor het maken van cadeaudecoratie. Maak er een strik van voor een attent tintje. Helemaal mooi als je er een fotoboek van je reis mee inpakt.

inpakideeen-kaarten-2

Dit heb je nodig: een oude kaart, lint

inpakideeen-kaarten-1

8 – De schoenendoos met een twist

Gooi je oude schoenendozen niet weg… gebruik ze om cadeaus mee in te pakken! Het enige dat je hoeft te doen is de schoenendoos in te pakken met inpakpapier (elk soort papier is goed, maar wij houden van een effen kleur in dit geval) en een vorm uit het deksel te snijden. Kerstballen zijn perfect. Nadat je de vorm hebt uitgesneden plaats je gekleurd cellofaan aan de binnenkant, om een glas-in-lood effect te creëren.

Benodigdheden: schoenendoos, gekleurd cellofaan, inpakpapier, plakband, schaar

9 – Krijtbord

inpakideeen-krijtbordpapier-1

Koop krijtbordinpakpapier voor een leuke, unieke manier om je cadeaus in te pakken. Je kunt er een persoonlijke boodschap, tekening of iets anders leuks op zetten.

inpakideeen-krijtbordpapier-2

Dit heb je nodig: krijtbordpapier, krijt

10 – Wees creatief

inpakideeen-kerststempel-1

Gebruik kleine stempels om een persoonlijke boodschap op je cadeau te schrijven. Dit werkt het beste op niet-glanzend inpakpapier, zoals het bruine papier hierboven.

inpakideeen-kerststempel-2

Dit heb je nodig: letterstempels en inkt, mat inpakpapier, extra papier om iets uit te knippen, lint

Als je nog geen cadeau-ideeën hebt, is het een goed idee om onze site te bekijken. Met een persoonlijk cadeau pak je echt uit. Je kunt onze cadeauzoeker gebruiken om het perfecte cadeau te vinden voor wie dan ook. Of bekijk onze cadeaucatalogus voor meer ideeën en inspiratie.  Je cadeau ziet er net zo speciaal uit als de inhoud.

Neem een foto van al je ingepakte cadeaus en deel deze met ons op Instagram door #albelli te gebruiken zodat we kunnen meegenieten van de feestvoorbereidingen. Deel hem ook met je vrienden en familie… gebruik de onderstaande icoontjes om deze post te delen op Facebook, Pinterest of Twitter en inspireer anderen.

Reacties