Wat is het verschil tussen fotoboeken met een harde en een zachte kaft? Wat is het beste? Welke kaft je ook kiest voor je albelli fotoboek, we willen dat je meer uit je momenten kunt halen. De kaft is de eerste indruk die jij, je familie en je vrienden hebben van je albelli fotoboek en we weten hoe lastig het kan zijn om te kiezen tussen een fotoboek met een harde of zachte kaft…

Het verschil tussen fotoboeken met een harde en een zachte kaft

Het komt vrij vaak voor dat mensen vasthouden aan één bepaalde afwerking wanneer ze een paar albelli fotoboeken hebben gemaakt, maar elk boek is anders en er is echt geen goede of foute keuze. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat jij het mooiste vindt en waar jij je comfortabel bij voelt. Probeer je voor te stellen hoe het fotoboek dat je wilt maken eruit ziet voordat je aan de slag gaat. Stel je hem voor met een harde of een zachte kaft? Dit geeft je een goed idee van de beste keuze voor jou.

Het mooie is, er zijn geen regels voor de kaft van een fotoboek, maar als je niet helemaal zeker bent, kunnen we je helpen met een aantal suggesties.

Een harde kaft beschermt het boek logischerwijs beter en geeft het boek een luxe uitstraling en gewicht. Ze zien er vaak indrukwekkender uit wanneer je ze tevoorschijn haalt om te laten zien, maar daartegenover voelt een zachte kaft vaak toegankelijker, modern en vriendelijk en het is natuurlijk goedkoper te maken.

Welk soort fotoboek heeft een harde kaft?

Fotoboeken met een harde kaft zijn vaak om iets te vieren, zoals een geboorte, bruiloft of verjaardag. Een albelli fotoboek met een harde kaft is waarschijnlijk de juiste keuze als je wilt dat het boek formeler is en meer impact heeft. Als je pagina’s een glanzende afwerking hebben en als de pagina-indeling meerdere foto’s per pagina bevat, dan is de harde kaft hier een uitstekende aanvulling op.

Welk soort fotoboek heeft een zachte kaft?

Fotoboeken met een zachte kaft zijn perfect voor het laten zien van je reisfoto’s of straatfotografie, iets wat we geweldig vinden bij albelli. Als je foto’s zonder rand op de hele pagina laat afdrukken, of één foto per pagina plaatst, dan is een zachte kaft een goede optie. Of als je hebt gekozen voor een matte afwerking voor de pagina’s van je fotoboek. Wanneer je naar moderne designpublicaties en fotoboeken in kunstgalerieën kijkt, zie je meestal dat ze hebben gekozen voor de zachte kaft.

Volg je hart

De keuze is echt aan jou, het zijn jouw foto’s en alleen jij weet of een harde of zachte kaft je fotoboek presenteert zoals jij het wilt. En wij staan voor je klaar!

Nu ben je klaar om het perfecte fotoboek te maken.

Maak een fotoboek

Reacties