Toetsenbord en camera

Tegenwoordig maken we zoveel foto’s op verschillende apparaten dat het belangrijker is dan ooit om ze goed te ordenen. Met deze eenvoudige tips haal je alles uit je foto’s: of ze nu op je telefoon, camera, sociale media of computer staan, zo zorg je ervoor dat ze geordend, netjes en klaar zijn om er iets moois van te maken waarvan je elke dag kan genieten.

Begin met uitzoeken

Screenshot van opslagsysteem

Bedenk een systeem voor je foto’s op je computer. Wij bewaren ze graag op datum, inclusief maand en jaar waarin ze werden gemaakt, maar je kunt ze ook indelen per thema of locatie als je dat fijner vindt.

 

Alles op één plek

Vrouw werkt op laptop

Verplaats de foto’s van je telefoon of camera naar je computer met behulp van een USB-kabel of door het sd-kaartje van de camera in je laptop te plaatsen. De resolutie van je foto’s verandert dan niet en zo heb je ze allemaal op één plek.

 

Originele foto’s opslaan

Smartphone

Als je de meeste van je foto’s uploadt naar sociale netwerken, dan is het altijd een goed idee om de originele foto op je computer op te slaan of in de cloud te zetten, want sociale netwerken en apps comprimeren de foto’s vaak, waardoor de kwaliteit lager wordt.

 

De beste manieren om te delen

Lachende mensen

Deel je foto’s met vrienden en familie, gebruik dan liever een cloudservice zoals Dropbox, iCloud of Google Photos in plaats van WhatsApp of sociale media, want deze comprimeren de foto’s waardoor de kwaliteit minder wordt.

 

Begin met scannen

Stapeltje zwart-wit foto's

Scan oude foto’s in zodat je digitale versies hebt die je kunt delen met vrienden en familie. Onze favoriete scan-app is PicScanner, want daarmee kun je je foto’s bewerken. Je kunt met deze app bijvoorbeeld filters toevoegen en het perspectief corrigeren en bijsnijden. We bevelen ook Heirloom en CamScanner aan.

Trek er eens een keer een avondje voor uit en zoek al je foto’s uit. Stuur terwijl je bezig bent wat foto’s naar familie en vrienden om je te motiveren orde te scheppen. En als je eenmaal klaar bent, kies je jouw favoriete momenten om er prachtige fotoproducten van te maken.

Reacties