Fotoproducten-natuur-fotografie

Door buiten in de natuur te zijn kom je gemakkelijk tot rust en verschijnt er snel een glimlach op je gezicht. Foto’s van zulke vredige momenten volstaan uitstekend in een fotoproduct en brengen je weer terug naar dat moment waarop je je zo gelukkig en vreedzaam voelde. Daarom hebben we zeven creatieve fotoproducten bedacht voor je natuurfoto’s. Ook geven we je een aantal inspirerende tips voor het maken van natuurfoto’s die je kunt toepassen wanneer je er weer op uit gaat met je camera.

Een natuurfoto in zwart-wit als wanddecoratie

Fotoproducten-natuur-fotografie-aluminium-wanddecoratie

Wanddecoratie is ideaal voor het afdrukken van natuurfoto’s in zwart-wit vanwege de scherpe beeldkwaliteit en de matte afwerking. Je foto’s zien er professioneel uit en je krijgt ongetwijfeld complimenten van mensen die bij je op bezoek komen.

Tip: druk natuurfoto’s gerust in zwart-wit af. Speel met de instellingen om bijvoorbeeld donkere luchten en windeffecten te creëren en om andere beeldbewerkingstechnieken toe te passen.

Een uitgestrekt landschap op acryl

Fotoproducten-natuur-fotografie-acryl-wanddecoratie

Soms kom je op plekken die zo adembenemend zijn dat het moeilijk is om dit met een camera te vereeuwigen. Maar wanneer je de foto afdrukt op acryl is dat het proberen waard, omdat de resultaten spectaculair zijn. Je zult zien dat de kleuren beter naar voren komen, de kleurbelichting en diepte en details van de foto beter zijn. Bovendien is de beeldkwaliteit scherper en heeft het beeld een prachtige glans.

Tip: de meeste amateurfotografen gebruiken vaak geen statief, terwijl het een groot verschil kan maken. Zelfs met een klein statief ga je goed voorbereid op pad.

Macro foto’s in mozaïek op wanddecoratie

Fotoproducten-natuur-fotografie-mozaïekindeling-wanddecoratie

Met onze mozaïekoptie op wanddecoratie kun je 9 tot 81 van je favoriete foto’s samen afdrukken op één doek. Een mozaïekindeling van een groot aantal close-ups aan de muur valt enorm op.

Tip: de meeste camera’s (en smartphones) hebben een macro-instelling waarmee je close-upfoto’s kunt maken. Met deze instelling kun je de fijnste details van een object scherp in beeld brengen.

Panoramashot van zonsondergang op een mok

Fotoproducten-natuur-fotografie-panoramok

Als je een mok aanmaakt in de app is het mogelijk om een panoramafoto te gebruiken en die in zijn geheel op de mok af te drukken. Een foto van een zonsondergang is hier uitermate geschikt voor. De brede horizon en prachtige kleuren maken je blij tijdens je eerste kopje koffie van de dag.

Tip: gebruik silhouetten op je foto van de zonsondergang om perspectief aan de foto toe te voegen. Wij houden van palmbomen. Raadpleeg voor meer ideeën onze tips voor het fotograferen van een zonsondergang.

Je outdoorvakantie in een vakantiefotoboek

Fotoproducten-natuur-fotografie-fotoboek

Of je nu op een avontuurlijke wandelvakantie bent geweest of net terug bent van een weekendje aan zee, een fotoboek van je belevenissen is leuk om te maken en nog leuker om later te bekijken. Kies je favoriete foto’s en druk ze naast elkaar af in een fotoboek.

Tip: hoewel de natuur op zichzelf al schitterend is, maak je je foto’s nog intrigerender als je er ook mensen opzet. Een persoon op de rand van een klif of aan de voet van een waterval geeft de dimensies van de natuur nog beter weer.

Landschapsfotografie gedurende de vier seizoenen

Fotoproducten-natuur-fotografie-fotoafrdrukken

Natuurfoto’s laten we graag afdrukken, omdat je er net zoveel van verzamelen als je zelf wilt en je ze bovendien regelmatig kunt vervangen. Dit maakt seizoensfoto’s extra leuk! In de winter zie je misschien graag naaldbossen en besneeuwde bergtoppen, maar in de zomer heb je wellicht liever een foto van het strand en een strakblauwe lucht aan de muur hangen.

Tip: sommige landschappen veranderen drastisch in de loop van de seizoenen. Kies één vaste plek uit waarvandaan je het hele jaar door elke maand een foto maakt. Je zult versteld staan van het resultaat.

Kleurrijke taferelen op retro prints met gekleurde randen

Fotoproducten-natuur-fotografie-retro-fotoafdrukken

De natuur zit vol verrassingen en dat zie je aan haar kleurvariaties. Om de kleuren op je fotoafdrukken er echt goed uit te laten komen, druk je retro prints af vanuit onze app en voeg je randen toe van een contrasterende kleur.

Tip: bewerk je foto’s gerust. Je wilt natuurlijk niet dat het overduidelijk is dat je foto bewerkt is. Daarom kunnen een paar eenvoudige aanpassingen al helpen de kleuren en details te benadrukken. Goede tips hiervoor kun je vinden op ons blog over de beste apps voor fotobewerking.

We hopen dat we je gestimuleerd hebben om erop uit te gaan, foto’s te maken en daarna prachtige fotoproducten te creëren. Deel deze blogpost met vrienden en familie via de links hieronder om ook hen te inspireren!

Reacties