Thuis je eigen fotomuur maken is een van de meest unieke manieren om je favoriete ruimtes tot leven te brengen. We hebben Frida Ramstedt van de toonaangevende interieurblog uit Scandinavië gevraagd naar haar tips om thuis de mooiste ruimtes aan te kleden en nóg mooier te maken. Van de beste ideeën voor een fotomuur tot de handigste tips voor het maken van je eigen fotokunst.

Als je iets in huis wilt hebben wat niemand anders heeft, doe dan iets wat anderen niet doen… maak je eigen foto’s! Een fotomuur is een perfecte manier om een saaie muur levendiger en persoonlijker te maken, vooral als je de foto’s zelf hebt gemaakt. Bij albelli kun je foto’s uploaden en wanddecoratie op aluminium, canvas, foam of plexiglas en fotoposters maken in verschillende maten.

Ideeën voor fotomuren

Je eigen fotokunstwerk maken is makkelijker dan je denkt. In samenwerking met albelli heb ik mijn eigen fotokunst gemaakt. Gebruik je fantasie om je eigen unieke ontwerpen te maken.

Vergroot kindertekeningen

Laat de kids kunstwerken maken voor hun eigen kamer. Maak foto’s van hun tekeningen met je telefoon en vergroot ze op canvas. Dit materiaal kan tegen een stootje en is dan ook bijzonder geschikt voor kinderspeelkamers.

Model voor een dag

Maak je eigen fotokunst door foto’s van jezelf of je vrienden te maken met de nadruk op vormen en lijnen. Vind je het moeilijk om zelfportretten te maken? Nodig je vrienden uit voor een ‘fotodate’ op een plek met een interessante achtergrond, bijvoorbeeld een ruwe betonnen muur, een mooie gevel van een huis of een oud fabrieksgebouw. Tip: maak foto’s buiten bij natuurlijk licht. Speel met contouren en schaduwen en maak de foto’s zwart-wit met de online ontwerpsoftware van albelli.

Denk klein voor grootse resultaten

Geen bijzondere fotolocatie in de buurt? Denk dan klein! Speel met de camera en gebruik ‘m als een vergrootglas in je eigen huis. Je zult versteld staan van hoeveel kunst je in huis hebt wanneer je speelt met texturen, patronen, vormen en lijnen. Hier heb ik de contourlijn op mijn favoriete stoel gefotografeerd. Kun jij raden welke het is?

Maak foto’s van kleuren, niet alleen van vormen

Ga ervan uit dat de foto kleur brengt in de hele ruimte. Waar kun je de kleuren vinden die je wilt vastleggen? Zoek naar kleuren die passen bij je interieur als je op pad bent. Gebruik plexiglas om extra diepte in je gedetailleerde beelden te krijgen. Het heeft een fantastische afwerking waarmee alles op een kostbaar kunststuk lijkt.

Thuis een fotomuur maken: technische tips!

Mat of glanzend?

Met een matte afwerking krijg je geen weerspiegelingen op het fotopaneel. Dat is goed als je weerspiegelingen op het onderwerp van je wanddecoratie wilt vermijden. Een glanzend oppervlak zorgt voor meer diepte in de afbeeldingen.

Hoe groter de afbeelding, hoe lichter het materiaal

Hoe groter de afbeelding die je wilt afdrukken, hoe lichter het materiaal dat ik zou aanraden. Het foamboard uit het assortiment materialen van albelli is perfect voor jou wanneer je thuis een statement wilt maken.

Muurschildering in de kinderkamer

Canvas wanddecoratie op spanlijsten zijn perfect voor kinderkamers waar je een berg speelgoed aantreft. Vermijd lijsten met glas voor fotoafdrukken van de kinderen op plaatsen waar kleine kinderen zijn.

Kies fotoposters voor afwisseling

Je kunt wanddecoratie veranderen naargelang het seizoen, net zoals je doet met kleding. Het is gemakkelijk om de inhoud van de lijst te veranderen op basis van de kleur van de gordijnen of het seizoen.

Wit + glas = groen

Vergeet niet dat de lijst die je kiest de kleurweergave van de foto’s kan beïnvloeden wanneer ze aan de muur hangen. Als je een foto gaat inlijsten met veel witte vlakken erin, kun je hem meestal het beste in zwart-wit op een foamboard zetten. Omdat glas ijzer bevat, slaat de glasplaat van de fotolijst vaak groen uit.

Dank aan Frida Ramstedt voor haar deskundige advies en slimme tips over hoe je je eigen fotokunst kunt maken en haar geweldige fotomuurideeën. Meer interieurtips van Frida Ramstedt vind je op https://trendenser.se/. Veel inspiratie opgedaan? Ga dan nu met de ontwerpsoftware voor wanddecoratie aan de slag en maak je unieke fotokunst!

Reacties