Ter ere van Valentijnsdag hebben we speciaal voor jou een paar romantische fotofilters op een rijtje gezet die je zelf kunt maken! Deze eenvoudige filters maken met slechts een klik van je sluiter mooie en romantische foto’s van zelfs de gewoonste onderwerpen.
Dus of je nu selfies schiet met je lief of een pittoresk landschap vastlegt, met deze ideeën levert het je de mooiste plaatjes op!

Top-tip: maak van je meest romantische foto’s wanddecoratie, telefoonhoesjes of mokken en geef ze als gepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag.

1 – Maak lichthartjes
Een bokeh-filter creëert magische lichtfiguurtjes in je foto’s. Je hebt alleen maar een vel papier, een schaar en wat tape nodig om er een te maken!
Maak je hart-bokeh door om te beginnen een stuk donker papier uit te knippen om je cameralens mee te bedekken. Knip daarna een kleine hartvorm (zo’n 1,3 tot 1,9 cm) uit het midden van het papier. Maak je bokeh vast aan je lens en je bent klaar voor de foto’s!

blog_post_bokeh_filter
Tip: combineer een onderwerp dat dichtbij is met lichten op grotere afstand om hartvormige lichtjes in de verte te creëren!

2 – Doe er een panty om
Een van de eenvoudigste filters die er zijn… Je maakt met gemak een prachtige, zachte filter met een transparante panty! Doe gewoon een stukje van de panty over je lens en maak hem stevig vast met een elastiekje.
Je krijgt een romantisch en nostalgisch effect door foto’s te maken in de schaduw of als het bewolkt is.

blog_post_stockings_filter
Tip: voor een minder sterk effect maak je een ladder in de panty om wat meer licht door te laten.

3 – Maak foto’s met cellofaan
Maak een cellofaanfilter om ontsnappend licht na te bootsen of wat kleur toe te voegen (rood of roze bijvoorbeeld). Doe eenvoudig een stukje cellofaan over de lens met een elastiekje en je bent er klaar voor!
Hoe kom je aan cellofaan? Dat is een makkie: trek je keukenkastje open, haal dat pak koekjes eruit waar je al zo lang op aast, eet de koekjes op en voilà: je hebt een lege cellofaanverpakking die perfect is voor je filter! Of je kunt het halen bij de hobbywinkel in de buurt (handig voor gekleurd en kruimelvrij cellofaan).

blog_post_cellophane_filter
Tip: probeer verschillende hoeveelheden, posities en diktes van het cellofaan uit om andere effecten te krijgen.

Bonus: beste romantische digitale filters
Heb je geen tijd om zelf dingen te maken, of heb je niet zo’n zin om zelf te knutselen? Deze top-drie Instagram-filters geven de foto’s op je telefoon een romantische look!

Nashville
Effect: hoge belichting, laag contrast, warme temperatuur
Look: lieflijke pasteltint, vergelijkbaar met de pantyfilter

Sierra
Effect: hoge belichting, laag contrast, iets hogere belichting in het midden
Look: wazig, als in een dagdroom

Rise
Effect: lage belichting, warme temperatuur, gelige tint
Look: gouden gloed, zacht, flatteus licht

Heb jij nog meer ideeën voor romantische filters? Deel ze in de reacties hieronder!

Reacties