Groepsfoto tips

Als je dacht dat het moeilijk was om een leuke foto van één persoon te maken, probeer dan eens een foto te maken van een kletsende vriendengroep. Groeps- en familiefotografie is niet makkelijk, dus hier zijn 8 eenvoudige fototips om het resultaat te krijgen dat je wilt.

1. Wees creatief bij de opstelling

Groepsfoto tips wees creatief

Overweeg om iedereen een verschillende houding te laten aannemen. Maak gebruik van stoelen, muren of de trap. Varieer in hoogte en zorg ervoor dat er geen rechte lijnen zijn (saaaaai!). Of laat iedereen lekker comfortabel zitten, zo krijg je vanzelf variatie.

2. Zoom eens in

Groepsfoto tips zoom

Je hoeft niet altijd iedereen van top tot teen op de foto te hebben. Zoom eens in op gezichten, voeten of handen. Hiermee leg je iets unieks van de groep vast. Natuurlijke, spontane foto’s kunnen geweldig zijn, dus maak vooral foto’s wanneer ze niet kijken. Zo heb je gegarandeerd een geweldige groepsfoto.

3. Zorg ervoor dat elk gezicht zichtbaar is

Groepsfoto tips gezichten

Speel met hoeken en afstanden om ervoor te zorgen dat elk gezicht op de foto staat. Geef de verlegen mensen wat meer aandacht, want die zijn geneigd om weg te duiken.

4. Neem foto’s vanaf verschillende posities

Groepsfoto tips hoeken

Ga op een stoel staan (handig voor het fotograferen van grote groepen) of neem een foto laag bij de grond. Je kunt ook een foto nemen terwijl je niet recht voor de groep staat.

5. Neem de groep mee naar buiten

Groepsfoto tips buitenfotografie

Er zijn drie goede redenen om naar buiten te gaan. Ten eerste is het licht er beter. Ten tweede heb je meer keuze uit achtergronden. En tot slot kun je meer afstand creëren tussen de groep en de achtergrond, waardoor je diepte kunt gebruiken om de achtergrond te vervagen.

6. Neem meerdere foto’s

Groepsfoto tips meerdere fotos

Hoe meer je fotografeert, hoe relaxer de groep wordt en hoe groter de kans op mooie foto’s.

7. Timing is alles.

Groepsfoto tips timing

Observeer de groep, zodat je precies weet wanneer je de foto moet nemen. Elke groep is anders, maar er is altijd een perfect moment om te fotograferen. Let op en neem de tijd om dat moment te vinden.

8. Lach en zorg ervoor dat het LEUK is!

Groepsfoto tips leuk

Dit is de belangrijkste tip. Groepfoto’s kunnen stress opleveren, vooral als het gaat om families. Dus lach, maak een grapje en stel de groep op hun gemak voordat je begint met fotograferen.

Dat was het. Alles wat je moet weten over het maken van geweldige groepsfoto’s. Hier zijn nog veel meer tips en trucjes te vinden. Op dit moment heb je dus alleen nog een excuus nodig om een feestje te geven en iedereen samen te krijgen…

Reacties