Informatie over onze kerstleveringen: nog meer mensen dan vorig jaar, zullen dit jaar hun kerstcadeaus online kopen. Ondanks dat we er helemaal klaar voor zijn, adviseren we je op tijd te bestellen. Ook voor onze bezorgpartners is dit een enorm drukke periode. Op deze manier helpen we elkaar om samen deze kerst tot een feest te maken.

Familiekalender
maken

Familiekalender maken

Maak van je verjaardagskalender een echte familiekalender. Kies de leukste foto’s uit je familiealbum en zet elke maand een of meer familieleden in het zonnetje. Dan heb je een unieke kalender om thuis aan de muur te hangen of cadeau te doen.

Kies je familiekalender formaat

Voor je familiekalender kun je bij albelli kiezen uit twee formaten:

 • Vierkant, 20 x 20 cm
 • A4, 20 x 30 cm

Kies je papier

Een familiekalender gaat jarenlang mee. Daarom maken we hem extra mooi en solide, met een stevige ringband en kwalitatief papier, waarop jouw foto’s prachtig overkomen. Je kunt kiezen voor standaardpapier met een matte, extra matte of hoogglans afwerking, of voor premium fotopapier voor een nog briljantere weergave.

Ga aan de slag

Zelf een kalender maken gaat bij albelli echt heel eenvoudig. Het intuïtieve opmaakprogramma leidt je stap voor stap van je eerste idee tot een professioneel eindresultaat. Begin met de lay-out te kiezen: er zijn verschillende mogelijkheden voor je foto’s en fotocollages en voor de indeling van het kalendergedeelte. Upload dan je foto’s en voeg de ‘finishing touch’ toe met kaders, achtergronden en clipart. Het resultaat is een unieke kalender, speciaal voor jou en je familie.

Tips voor je familiekalender

 • Hoe je eigen familiekalender eruit gaat zien, is vooral afhankelijk van je foto’s. Begin niet met een vooropgezet idee, maar zoek naar inspiratie in je fotobestand. Heb je minstens 12 foto’s die een eenheid vormen in thema en sfeer?
 • Een leuk idee: Gebruik elke maand een foto van een familielid die die maand jarig is.
 • Of vrolijk de kalender op met de leukste foto’s van de huisdieren. Of gebruik die schattige foto’s van het laatste kinderfeestje…
 • Je kunt je ook laten inspireren door de seizoenen of de maanden. Een romantische Valentijnsfoto voor februari, het eerste krokusje in de tuin voor maart, je mooiste vakantiefoto in augustus en het kerstdiner in volle glorie voor december…
 • Laat alvast alle verjaardagen in de familie op de kalender drukken. Je kunt kiezen uit verschillende lettertypes (en je eigen verjaardag, of die van de ontvanger een tikje groter maken dan de rest…). Bekijk ons blog voor meer inspiratie of bekijk onze fotokalenderpagina.

Jaarkalender maken

Behalve een familiekalender kun je met je foto’s ook een gepersonaliseerde jaarkalender maken. Een leuk idee voor een kerstcadeau of als eindejaarsattentie voor kennissen en relaties.

Wenskaarten en uitnodigingen maken

Om in de verjaardagssfeer te blijven: bij albelli vind je ook veel ontwerpmogelijkheden en inspirerende voorbeelden voor wenskaarten en uitnodigingen met je eigen foto. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze verjaardagskaarten.

Meer leuke dingen die je met je foto’s kunt doen

Als je eenmaal begint je foto’s te gebruiken voor een familiekalender, zul je ontdekken dat je jouw foto’s ook voor gepersonaliseerde cadeaus kunt gebruiken. Hier een paar cadeautips:

 • Fotoboek: Een fotoboek maken is niet alleen een manier om mooie momenten opnieuw te beleven, het zijn ook geweldige cadeaus. Bij albelli maak je fotoboeken heel eenvoudig zelf, in elke stijl en voor iedere gelegenheid.
  • Wanddecoratie: Je meest artistieke en sfeervolle foto’s of fotocollages verdienen het gezien te worden. Laat ze groot afdrukken op canvas, plexiglas, aluminium of hout. Dat brengt niet alleen een persoonlijk accent in je eigen woonleven, een mooie wanddecoratie is ook een bijzonder geslaagd cadeau. Kijk eens op onze wanddecoratie blogpost voor meer inspiratie of doe de wanddecoratie quiz.
   • Foto afdrukken: Druk je foto’s af en gebruik ze op een creatieve manier. Bekijk eens ons blog voor inspiratie. Je kan je foto’s op verschillende formaten laten afdrukken: staand, liggend of vierkant. Je kan kiezen uit glanzend of mat Fujifilm fotopapier, met of zonder witte rand om de foto’s en je kan kiezen uit verschillende filters. Bestel je fotoafdrukken snel en gemakkelijk vanaf je smartphone, tablet of computer, zodat je je favoriete momenten kan herbeleven.
    • Kaarten maken: De leukste en meest persoonlijke kaarten maak je zelf. Met je eigen foto en je eigen tekst. Bij albelli brengen we je graag op ideeën. En we drukken je kaarten precies af zoals jij wilt. Snel, voordelig en met 100% tevredenheidgarantie. Bekijk eens ons blog voor inspiratie om jouw persoonlijke kaarten te maken.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.
 
 Voorkant   Binnenkant   Achterkant 
 

  Kies een kaartsoort:
   
  Vanaf:

  Formaat:

  ×